Websitet anvender cookies. Læs mere... 
Vis siden i mobilvisning
Kertemindelisten
- Vejen frem
 

Daginstitutioner 

KertemindeListen vil:

  • Fastholde et bredt udvalg at dagtilbud, således at forældrene får reelle valgmuligheder både mht. institutionsstørrelse, dagpleje, pædagogiske tilbud og andre relevante forhold, f.eks. nærhed.
  • Der skal sikres et passende antal daginstitutions- og dagplejepladser fordelt over hele kommunen. Arbejde for muligheden for at tilbyde familier med skæve arbejdstider pasningsmuligheder, eks. Med tidligere eller senere åbningstider eller sågar aften- eller natåbent i udvalgte indstitutioner.
  • Pladsanvisningen skal finde sted på en måde, der sætter børnefamiliernes behov i højsædet – ikke blot er smart for administrationen.

KertemindeListen har som hovedmål at sikre borgerne reelle valgmuligheder hvad angår dagtilbud til børn. Det betyder, at der skal være mulighed for at vælge mellem mindre og større daginstitutioner og dagplejere, herunder også private, og at institutionerne skal opmuntres til at udvikle forskellige pædagogiske tilbud.

KertemindeListen prioriterer mangfoldighed nærmest dig
KertemindeListen tror på rigdom i mangfoldighed og tager udgangspunkt i, at mennesker – også børn – er forskellige, og at de får det bedste børneliv ved at være i den type institution, de føler sig tryggest i. Det er også vigtigt at kunne prioritere nærhed. Der skal være et rimeligt antal pladser “nærmest dig” i alle kommunens lokalområder. Både for de forældres skyld, der ønsker den tryghed, der ligger i nærheden, og for lokalområdernes skyld – fordi det er med til at holde dem levende og attraktive for børnefamilier, og institutionerne er med at forme lokalmiljøet.

Udviklingen og tilpasningen på daginstitutionsområdet skal ske under hensyntagen hertil – således at fald i børnetallet ikke “bare” skal mødes med lukning af de mindre institutioner. Det også mødes med øget kvalitet og større indsats for at titrække nye familier til kommunen.

 
Webdesign: aeconsultPowered by Archturus CMS